Verbouwing en uitbreiding restaurant - tearoom De Lindenhoeve te Sluis

Midden in het centrum van Sluis ligt een tot restaurant verbouwde hoeve, genaamd ‘De Lindenhoeve’, op steenworp van winkelstraten, monumenten en fietsroutes. Restaurant - tearoom De Lindenhoeve biedt haar klanten een authentieke keuken met streekgebonden gerechten.

Het pand is echter toe aan een grootschalige renovatie. De plannen betreffen de vernieuwing van de keuken, toiletgroep, zaal, bovenverdieping, verwarmings- en ventilatietechnieken en energiebesparende maatregelen in zijn algemeenheid. Gezien de totaliteit van aan te pakken zaken, de nood aan extra inpandige logistieke ruimte en in het kader van betere efficiëntie is gekozen voor vernieuwbouw. Dit betekent dat ca. tweederde deel van de bestaande gebouwen wordt gesaneerd en herbouwd. Deze grootschalige oefening zal veel vergen van de staf alsook enige hinder betekenen voor de klant tijdens de werken (het restaurant blijft open tijdens de werken!). Midden in de zaak wordt een wand met glas voorzien die zal toelaten tijdens de werken in de bouwput en in de nieuwbouw te kijken tijdens de opbouw. Ook zal middels schermen en camera’s te zien zijn wat er gebeurd tijdens de werkzaamheden.

BMNED / GSNED
BMNED verzorgt in opdracht van De Lindenhoeve de geotechnische, statische en bouwfysische berekeningen en al het daarbij corresponderende tekenwerk, een en ander tot op werktekeningniveau. Door GSNED, de veldwerkafdeling van BMNED, werd het geotechnisch bodemonderzoek uitgevoerd. Voor de uitwerking van de technische installaties wordt gebruik gemaakt van de diensten van De InstallatieVraagbaak.

De Lindenhoeve bouwt in eigen beheer, waarbij de bouwkundige afdeling van BMNED in opdracht van De Lindenhoeve het bouwproject begeleidt. Alle grondwerkgerelateerde zaken worden door GSNED uitgevoerd. 

Facts & Figures

  • BMNED / GSNED
  • De Lindenhoeve

Gerelateerde projecten

DC Appelweg Moerdijk
Sluiswachter Terneuzen
Bouwput in primaire waterkering: Twinpalenwand i.c.m. onderwaterbeton
Strand East, London
Kanaaldok B3 BASF Antwerpen
BioTfeuL project Duinkerke
Spoorbypass Mechelen
Gassco Emden Project
Nieuwe butadieenfabriek en uitbreiding MBTE-fabriek Evonik Degussa Antwerpen
Tripods haven Vlissingen
Natuurlijk(er) Markermeer IJmeer
4 Statische paaltesten op Yara