Constructies

Overal zijn constructies om ons heen. Van groot tot klein en van simpel tot uiterst complex. Deze constructies zijn er niet voor niets. We wonen, leven, werken en bevinden ons dagelijks in of in de nabijheid van constructies. Of het nu gaat om huizen, kantoren, of bruggen, overal zijn constructies aanwezig om ons in staat te stellen te leven zoals we dit nu doen. Door de grote variatie en toepassingen stellen we onszelf steeds nieuwe doelen en zoeken we de grenzen van de mogelijkheden steeds weer op om deze constructies te perfectioneren en af te stemmen op hun doel en onze wensen.

Een mens heeft een skelet, een bouwwerk heeft zijn constructie. De functie van beiden liggen dichter bij elkaar dan wordt gedacht. Beiden hebben als doel het geheel te verstevigen. Er worden allerlei oplossingen bedacht om een bouwwerk stevig te maken. Nagenoeg alle constructieve oplossingen zijn bedoeld voor het opvangen en laten wegvloeien van druk- en trekkrachten. Het bouwwerk alleen is niet genoeg. Het verstevigen van een bouwwerk kan op vele verschillende manieren. Vaak is de zwaartekracht de grootste kracht die overwonnen moet worden. De zwaartekracht is immers altijd aanwezig en trekt continu aan een constructie. Een natuurlijke reactie van een bouwwerk op deze zwaartekracht is dat het wilt ‘instorten’. Om een kracht als deze te overwinnen is hulp nodig. Deze hulp vinden we in de constructie.

Een degelijk gebouw valt of staat letterlijk met een goede constructie. Een goede constructie vangt de krachten op, laat deze wegvloeien en heeft een vooraf bepaalde sterkte en flexibiliteit. Een constructie is te omschrijven als het skelet van een bouwwerk. Een constructie draagt het bouwwerk en zorgt dat het te allen tijde zijn functie kan behouden.

Uitgebreide ervaring op het gebied van het berekenen en tekenen van staal-, hout- en betonconstructies zorgt voor de juiste expertise welke noodzakelijk is om ideeën om te zetten en uit te werken tot uitvoerbare plannen. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld het berekenen en tekenen van onder andere;

  • Woning- en utiliteitsbouw;
  • Industriele bouw (voedselindustrie, (petro)chemie, logistiek);
  • Explosiebestendige gebouwen;
  • Paalwapening;
  • Enz.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.